Czy pracownicy mogą spożywać posiłki w hali produkcyjnej?
Pracodawca zatrudniający powyżej dwudziestu pracowników na jednej zmianie powinien zapewnić pracownikom pomieszczenie do spożywania posiłków jadalnię.
Pracodawca zatrudniający powyżej dwudziestu pracowników na jednej zmianie powinien zapewnić pracownikom pomieszczenie do spożywania posiłków jadalnię.
Z chemią mamy do czynienia na każdym kroku, także w pracy zawodowej. Wśród tysięcy substancji chemicznych wiele oddziałuje w sposób szkodliwy na człowieka. Z tego względu występowanie w miejscu pracy...
Czy odległości ustawiania tych kontenerów powinny być zgodne z 124 rozporządzenia Ministra Gospodarki z dnia 21 listopada 2005 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać bazy i...
W komentarzu Serwisu BHP przybliżono problematykę promieniowania jonizującego, jako czynnika fizycznego stwarzającego zagrożenie w środowisku pracy. Przedstawiono metody pomiaru i obliczaniem dawek...
Jednym z istotniejszych etapów procesu uzdatniania wody jest dezynfekcja. W Polsce, w ponad 95 proc. przypadków, do dezynfekcji używa się chloru w postaci gazowej lub 14-proc. handlowego podchlorynu...
W Dzienniku Ustaw z dnia 29 kwietnia br. opublikowano rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 15 kwietnia 2010 r. w sprawie systemu oceny ryzyka podmiotw wykonujących przewz drogowy w zakresie...