KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,uwzględniając Traktat ustanawiający Europejską Wspólnotę Gospodarczą,
uwzględniając rozporządzenie Rady (EWG) nr 3013/89 z dnia 25 września 1989 r. w sprawie wspólnej organizacji rynku mięsa baraniego i koziego(1), ostatnio zmienione rozporządzeniem (EWG) nr 3577/902(2), w szczególności jego art. 7 ust. 5,
a także mając na uwadze, co następuje:
rozporządzenie Komisji (EWG) nr 3446/90(3) ustanawia szczegółowe zasady przyznawania dopłat do prywatnego składowania mięsa baraniego i koziego;
doświadczenie wykazało, że należy ustanowić przepis pozwalający na trybowanie w chwili przekazywania mięsa do składowania; w związku z powyższym należy zmienić rozporządzenie (EWG) nr 3446/90;
rozporządzenie Komisji (EWG) nr 3447/90(4), ostatnio zmienione rozporządzeniem (EWG) nr 273/91(5), ustanawia specjalne warunki przyznawania dopłat do prywatnego składowania mięsa baraniego i koziego; aby ułatwić wyczerpanie zapasów trybowanego mięsa należy skorygować minimalną ilość, która ma opuścić skład; w związku z tym należy zmienić rozporządzenie (EWG) nr 3447/90;
środki przewidziane w niniejszym rozporządzeniu są zgodne z opinią Komitetu Zarządzającego ds. Owiec i Kóz,
PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:
Niniejsze rozporządzenie wiąże w całości i jest bezpośrednio stosowane we wszystkich Państwach Członkowskich.Sporządzono w Brukseli, dnia 14 maja 1991 r.
|
W imieniu Komisji |
|
Ray MAC SHARRY |
|
Członek Komisji |
______
(1) Dz.U. L 289 z 7.10.1989, str. 1.
(2) Dz.U. L 353 z 17.12.1990, str. 23.
(3) Dz.U. L 333 z 30.11.1990, str. 39.
(4) Dz.U. L 333 z 30.11.1990, str. 46.
(5) Dz.U. L 28 z 2.2.1991, str. 28.