Publikacja wniosku o rejestrację zgodnie z art. 6 ust. 2 rozporządzenia Rady (WE) nr 510/2006 w sprawie ochrony oznaczeń geograficznych i nazw pochodzenia produktów rolnych i środków spożywczych(2012/C 239/04)
(Dz.U.UE C z dnia 9 sierpnia 2012 r.)
Niniejsza publikacja uprawnia do zgłoszenia sprzeciwu wobec wniosku o rejestrację zgodnie z art. 7 rozporządzenia Rady (WE) nr 510/2006(1). Oświadczenia o sprzeciwie muszą wpłynąć do Komisji w terminie sześciu miesięcy od daty niniejszej publikacji.
JEDNOLITY DOKUMENT
ROZPORZĄDZENIE RADY (WE) NR 510/2006
"SALMERINO DEL TRENTINO"
NR WE: IT-PGI-0005-0964-17.02.2012
ChOG (X) ChNP ()
Skład dawki pokarmowej musi zaspokajać potrzeby zwierząt na różnych etapach rozwoju. Dopuszczone są wszystkie dodatki przeznaczone do karmienia zwierząt, określone w obowiązujących przepisach. Łososiowy kolor musi być uzyskany przede wszystkim za pomocą pigmentu karotenoidowego, astaksantyny, lub karotenoidu naturalnego pochodzenia.
Odesłanie do publikacji specyfikacji:
(Artykuł 5 ust. 7 rozporządzenia (WE) nr 510/2006)
Właściwe władze administracyjne wszczęły krajową procedurę sprzeciwu, publikując propozycję uznania ChOG "Salmerino del Trentino" w Dzienniku Urzędowym Republiki Włoskiej nr 303 z dnia 30 grudnia 2011 r.
Skonsolidowany tekst specyfikacji produkcji jest dostępny w na stronie internetowej:
http://www.politicheagricole.it/flex/cm/pages/ServeBLOB.php/L/IT/IDPagina/3335
lub
bezpośrednio na stronie głównej Ministerstwa Polityki Rolnej, Żywnościowej i Leśnej (Ministero delle politiche agricole alimentari e forestali) (http://www.politicheagricole.it) po wybraniu zakładki "Qualità e sicurezza" (z prawej strony na górze ekranu), a następnie zakładki "Disciplinari di Produzione all'esame dell'UE".
______(1) Dz.U. L 93 z 31.3.2006, s. 12.