WSPÓLNY KOMITET EOG,uwzględniając Porozumienie o Europejskim Obszarze Gospodarczym, zmienione Protokołem dostosowującym Porozumienie o Europejskim Obszarze Gospodarczym, zwane dalej "Porozumieniem", w szczególności jego art. 98,
a także mając na uwadze, co następuje:
(1) Załącznik II do Porozumienia został zmieniony decyzją Wspólnego Komitetu EOG nr 144/2004 z dnia 29 października 2004 r.(1)
(2) Rozporządzenie Komisji (WE) nr 608/2004 z dnia 31 marca 2004 r. dotyczące etykietowania żywności oraz składników żywności z dodatkiem fitosteroli, estrów fitosteroli, fitostanoli i/lub estrów fitostanoli(2) powinno zostać włączone do Porozumienia.
(3) Decyzja Komisji 2004/429/WE z dnia 29 kwietnia 2004 r. zmieniająca decyzję 97/830/WE, 2004/49/WE, 2002/79/WE oraz 2002/80/WE w odniesieniu do jedynych miejsc wprowadzania do Wspólnoty produktów, których dotyczą te decyzje(3) sprostowana w Dz.U. L 189 z 27.5.2004, str. 13 powinna zostać włączona do Porozumienia.
(4) Dyrektywa Komisji 2004/77/WE z dnia 29 kwietnia 2004 r. zmieniająca dyrektywę 94/54/WE w odniesieniu do etykietowania niektórych środków spożywczych zawierających kwas lukrecjowy i jego sól amonową(4) powinna zostać włączona do Porozumienia,
STANOWI, CO NASTĘPUJE:
Sporządzono w Brukseli, dnia 3 grudnia 2004 r.
|
W imieniu Wspólnego Komitetu EOG |
|
Kjartan JÓHANNSSON |
|
Przewodniczący |
______
(1) Dz.U. L 102 z 21.4.2005, str. 13.
(2) Dz.U. L 97 z 1.4.2004, str. 44.
(3) Dz.U. L 154 z 30.4.2004, str. 20.
(4) Dz.U. L 162 z 30.4.2004, str. 76.
(*) Nie wskazano wymogów konstytucyjnych.