(Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, Wydanie Specjalne 2004, rozdział 3, tom 34, str. 471)(Dz.U.UE L z dnia 12 stycznia 2002 r.)
1) W tekście i załącznikach,
zamiast: "minerały",
powinno być: "składniki mineralne";
2) w art. 3 pkt 2,
zamiast: "Jeżeli produkt otrzymywany jest z jednego gatunku owocu, w miejsce słowa »owoc« wpisuje się nazwę tego owocu.",
powinno być: "Jeżeli produkt otrzymywany jest z jednego gatunku owocu, w miejsce słowa »owocowy« wpisuje się nazwę tego owocu.";
3) w tekście i załącznikach,
zamiast: "miąższ", "cząstki [owoców]",
powinno być: "miazga", "komórki miąższu";
4) w art. 4,
zamiast: "dopuszczonych dyrektywą Parlamentu Europejskiego i Rady nr 95/2/WE z dnia 20 lutego 1995 r. w sprawie dodatków spożywczych innych niż barwniki i słodziki.",
powinno być: "dopuszczonych dyrektywą Parlamentu Europejskiego i Rady nr 95/2/WE z dnia 20 lutego 1995 r. w sprawie dodatków do żywności innych niż barwniki i substancje słodzące";
5) w załączniku I, sekcja I pkt 1 lit. a) akapit drugi,
zamiast: "sok limetowy",
powinno być: "sok z limonek";
6) w załączniku I, sekcja I pkt 1 lit. b) akapit pierwszy,
zamiast: "Produkt otrzymany poprzez zastąpienie w zagęszczonym soku owocowym wody usuniętej z tego soku podczas procesu koncentracji, wprowadzenie aromatów, oraz, jeśli konieczne, miąższu i cząstek utraconych z soku, lecz odzyskanych w procesie produkcji danego soku owocowego lub soku owocowego tego samego rodzaju.",
powinno być: "Produkt otrzymany przez dodanie do zagęszczonego soku owocowego wody w ilości równej wodzie usuniętej w procesie zagęszczania, przywrócenie aromatów oraz, jeśli konieczne, miazgi i komórek miąższu usuniętych z soku, lecz odzyskanych w procesie produkcji danego soku owocowego lub soku owocowego tego samego rodzaju.";
7) w załączniku I, sekcja I pkt 3,
zamiast: "Odwodnione/sproszkowane soki owocowe",
powinno być: "Odwodnione soki owocowe/soki owocowe w proszku";
8) w załącznikach,
zamiast: "purée [owocowe]",
powinno być: "przecier [owocowy]";
9) w załączniku I, sekcja I pkt 4 lit. a) akapit trzeci oraz lit. b),
zamiast: "słodziki",
powinno być: "substancje słodzące";
10) w załączniku I, sekcja II pkt 2 tiret dziesiąte,
zamiast: "Aerożel krzemowy",
powinno być: "Aerożel krzemionkowy";
11) w załączniku I, sekcja II pkt 2 tiret dwunaste i trzynaste,
zamiast: "Chemicznie bierny środek",
powinno być: "Chemicznie obojętny środek";
12) w załączniku IV, pkt I,
zamiast: "Owoce o kwaśnym soku niejadalnym w stanie naturalnym",
powinno być: "Owoce o wysokiej kwasowości, z których sok nie nadaje się do bezpośredniego spożycia";
13) w załączniku IV, pkt II,
zamiast: "Owoce mało kwaśne, mięsiste lub wysokoaromatyczne o kwaśnym soku niejadalnym w stanie naturalnym",
powinno być: "Owoce o niskiej kwasowości, papkowatej konsystencji lub wysokiej zawartości substancji aromatycznych, z których sok nie nadaje się do bezpośredniego spożycia";
14) w załączniku IV, pkt III,
zamiast: "Owoce o soku jadalnym w stanie naturalnym",
powinno być: "Owoce, z których sok nadaje się do bezpośredniego spożycia".