(84/642/EWG)(Dz.U.UE L z dnia 27 grudnia 1984 r.)
RADA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,
uwzględniając Traktat ustanawiający Europejską Wspólnotę Gospodarczą, w szczególności jego art. 43 i 100,
uwzględniając wniosek Komisji(1),
uwzględniając opinię Parlamentu Europejskiego(2),
uwzględniając opinię Komitetu Ekonomiczno-Społecznego(3),
a także mając na uwadze, co następuje:
Komisja wniosła o zmianę niektórych przepisów dyrektywy Rady 71/118/EWG z dnia 15 lutego 1971 r. w sprawie problemów zdrowotnych wpływających na handel świeżym mięsem drobiowym(4), ostatnio zmienionej dyrektywą 84/186/EWG(5); odstępstwa określone w art. 14 ust. 2 i art. 16a lit. a) dyrektywy 71/118/EWG powinny zostać odroczone do czasu kolejnego przeglądu;
ponadto Radzie przedłożono dnia 14 lutego 1979 r. wniosek Komisji mający na celu rozszerzenie stosowania procesu schładzania na tuszki przeznaczone do wprowadzania do obrotu w stanie schłodzonym,
PRZYJMUJE NINIEJSZĄ DYREKTYWĘ:
Sporządzono w Brukseli, dnia 11 grudnia 1984 r.
|
W imieniu Rady |
|
A. DEASY |
|
Przewodniczący |
______
(1) Dz.U. C 65 z 9.3.1979, str. 5.
(2) Dz.U. C 140 z 5.6.1979, str. 180.
(3) Dz.U. C 247 z 1.10.1979, str. 16.
(4) Dz.U. L 55 z 8.3.1971, str. 23.
(5) Dz.U. L 87 z 30.3.1984, str. 27.