P7_TA(2014)0096Rezolucja Parlamentu Europejskiego z dnia 6 lutego 2014 r. w sprawie rozporządzenia wykonawczego Komisji (UE) nr 1337/2013 z dnia 13 grudnia 2013 r. ustanawiającego zasady stosowania rozporządzenia (UE) nr 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady w odniesieniu do wskazania kraju pochodzenia lub miejsca pochodzenia świeżego, schłodzonego i zamrożonego mięsa ze świń, z owiec, kóz i drobiu (2014/2530(RSP))
(2017/C 093/16)
(Dz.U.UE C z dnia 24 marca 2017 r.)
Parlament Europejski,
1 Dz.U. L 335 z 14.12.2013, s. 19.
2 Dz.U. L 304 z 22.11.2011, s. 18.
3 Dz.U. L 55 z 28.2.2011, s. 13.
4 Dz.U. C 236 E z 12.8.2011, s. 187
5 Rozporządzenie (WE) nr 1760/2000 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 17 lipca 2000 r. ustanawiające system identyfikacji i rejestracji bydła i dotyczące etykietowania wołowiny i produktów z wołowiny oraz uchylające rozporządzenie Rady (WE) nr 820/ 97 (Dz.U. L 204 z 11.8.2000, s. 1).
6 Na przykład: sprawozdanie Komisji dla Parlamentu Europejskiego i Rady dotyczące obowiązkowego podawania kraju lub miejsca pochodzenia mięsa wykorzystywanego jako składnik (COM(2013)0755) oraz towarzyszący mu dokument roboczy Komisji z dnia 17 grudnia 2013 r. w sprawie oznaczania pochodzenia mięsa wykorzystywanego jako składnik: postawy konsumentów, analiza możliwych scenariuszy i skutków (SWD(2013)0437); oraz badanie Europejskiej Organizacji Konsumentów z dnia 24 stycznia 2013 r. na temat oznaczania pochodzenia (zob. http://www.beuc.org/Content/Default.asp?PageID=2139).