W ramach programu ma powstać Ogólnopolskie Centrum Edukacji Żywieniowej i Zdrowego Żywienia, którego celem będzie stworzenie bazy edukacyjnej na temat znaczenia żywności i żywienia dla zdrowia, na temat zapobiegania otyłości i chorobom z nią związanym.
Czytaj: Cukrzyca lubi śmieciowe jedzenie>>>
Dzieci w wieku od 0 do 5 lat będą objęte badaniami ryzyka otyłości, tak, aby można było zainterweniować jak najwcześniej, a rodziny, u których stwierdzi się ryzyko otyłości, będą kierowane na sesje terapeutyczne.
Eksperci chwalą program, jednak wskazują na zbyt małą ilość pieniędzy przeznaczonych na jego realizację.
Cały artykuł www.gazetaprawna.pl
Żeby widzieć komentarze musisz:
- być zalogowanym do Facebooka
- mieć zaakceptowaną politykę prywatności (pliki cookies)
- korzystać z przeglądarki Chrome