KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,
uwzględniając rozporządzenie Rady (EWG) nr 2759/75 z dnia 29 października 1975 r. w sprawie wspólnej organizacji rynku wieprzowiny(1), ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 1365/2000(2), w szczególności jego art. 8 ust. 2 i art. 13 ust. 12,
a także mając na uwadze, co następuje:
(1) Rozporządzenie Komisji (WE) nr 1370/95(3), ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 2898/2000(4), ustanawia szczegółowe zasady wprowadzania w życie systemu pozwoleń na wywóz w sektorze wieprzowiny.
(2) Konieczne jest dostosowanie kodów produktów ustanowionych w załączniku I do rozporządzenia (WE) nr 1370/95 do aktualnych zmian w rozporządzeniu Komisji (EWG) nr 3846/87 z dnia 17 grudnia 1987 r. ustanawiającym nomenklaturę produktów rolnych do celów refundacji wywozowych(5), ostatnio zmienionym rozporządzeniem (WE) nr 488/2002(6).
(3) Komitet Zarządzający ds. Wieprzowiny nie przedstawił opinii w terminie wyznaczonym przez swojego przewodniczącego,
PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:
Niniejsze rozporządzenie wiąże w całości i jest bezpośrednio stosowane we wszystkich Państwach Członkowskich.Sporządzono w Brukseli, dnia 21 marca 2002 r.
|
W imieniu Komisji |
|
Franz FISCHLER |
|
Członek Komisji |
______
(1) Dz.U. L 282 z 1.11.1975, str. 1.
(2) Dz.U. L 156 z 29.6.2000, str. 5.
(3) Dz.U. L 133 z 17.6.1995, str. 9.
(4) Dz.U. L 336 z 30.12.2000, str. 32.
(5) Dz.U. L 366 z 24.12.1987, str. 1.
(6) Dz.U. L 76 z 19.3.2002, str. 11.