(94/837/WE)(Dz.U.UE L z dnia 31 grudnia 1994 r.)
KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,
uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,
uwzględniając dyrektywę Rady 77/99/EWG z dnia 21 grudnia 1976 r. w sprawie problemów zdrowotnych wpływających na produkcję i wprowadzanie do obrotu produktów mięsnych oraz niektórych produktów pochodzenia zwierzęcego(1), ostatnio zmieniona dyrektywą 92/118/EWG(2), w szczególności jej art. 17,
a także mając na uwadze, co następuje:
centra przepakowywania mogą poza przepakowywaniem lub przegrupowywaniem wykonywać czynności takie jak porcjowanie i krojenie na plastry produktów mięsnych; czynności takie mogą pociągać za sobą obróbkę produktów niechronionych przez ich opakowanie jednostkowe lub zbiorcze;
należy określić warunki higieny, w jakich powinny być przeprowadzane te czynności;
należy również ustanowić zasady w zakresie oznaczania jakości zdrowotnej produktów z tych centrów przepakowywania;
środki przewidziane w niniejszej decyzji są zgodne z opinią Stałego Komitetu Weterynaryjnego,
PRZYJMUJE NINIEJSZĄ DECYZJĘ:
Sporządzono w Brukseli, dnia 16 grudnia 1994 r.
|
W imieniu Komisji |
|
René STEICHEN |
|
Członek Komisji |
______
(1) Dz.U. L 26 z 31.1.1977, str. 85.
(2) Dz.U. L 62 z 15.3.1993, str. 49.