KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,uwzględniając Traktat ustanawiający Europejską Wspólnotę Gospodarczą,
uwzględniając rozporządzenie Rady (EWG) nr 2759/75 z dnia 29 października 1975 r. w sprawie wspólnej organizacji rynku wieprzowiny(1), ostatnio zmienione rozporządzeniem (EWG) nr 1249/89(2), w szczególności jego art. 4 ust. 6, art. 5 ust. 4 i art. 7 ust. 2,
a także mając na uwadze, co następuje:
na mocy rozporządzenia Komisji (EWG) nr 3792/90(3) wprowadzono pomoc w odniesieniu do prywatnego składowania w sektorze wieprzowiny; produkty kwalifikujące się do takiej pomocy są wymienione w Załączniku do tego rozporządzenia;
niektóre kawałki mięsa, często wprowadzane do obrotu, nie zostały wymienione w wykazie wyżej wymienionym Załączniku; wykaz ten należy uzupełnić w celu zwiększenia efektywności odnośnego środka interwencyjnego;
środki przewidziane niniejszym rozporządzeniem są zgodne z opinią Komitetu ds. Wieprzowiny,
PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:
Niniejsze rozporządzenie wiąże w całości i jest bezpośrednio stosowane we wszystkich Państwach Członkowskich.Sporządzono w Brukseli, dnia 18 stycznia 1992 r.
|
W imieniu Komisji |
|
Ray MAC SHARRY |
|
Członek Komisji |
______
(1) Dz.U. L 282 z 1.11.1975, str. 1.
(2) Dz.U. L 129 z 11.5.1989, str. 12.
(3) Dz.U. L 365 z 28.12.1990, str. 5.