Przepisy ogólne
Wyroby akcyzowe objęte szczególnym nadzorem podatkowym
Wykonywanie szczególnego nadzoru podatkowego w stosunku do spirytusu
Wykonywanie szczególnego nadzoru podatkowego w stosunku do piwa
Wykonywanie szczególnego nadzoru podatkowego w stosunku do wyrobów winiarskich i innych napojów alkoholowych
Wykonywanie szczególnego nadzoru podatkowego przy oznaczaniu wyrobów znakami skarbowymi akcyzy
Wykonywanie szczególnego nadzoru podatkowego w stosunku do oleju opałowego i napędowego
Wykonywanie szczególnego nadzoru podatkowego w zakresie urządzania gier w kasynach gry oraz na automatach i na automatach o niskich wygranych, tam gdzie się one znajdują 7
Nakładanie zabezpieczeń urzędowych oraz rodzaje i formy tych zabezpieczeń
Zasady urzędowego sprawdzenia podmiotów podlegających szczególnemu nadzorowi podatkowemu
Sprawowanie stałego nadzoru oraz kontrole doraźne i okresowe
Pobieranie próbek wyrobów
Niszczenie wyrobów objętych szczególnym nadzorem podatkowym
Przyjmowanie, magazynowanie, wydawanie i przewożenie wyrobów objętych szczególnym nadzorem podatkowym
Przepisy końcowe
............................... ...................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu) (nr zezwolenia)
PROTOKÓŁ NR ......
Skażenia spirytusu środkiem skażającym ......................
(wymienić środek skażający)
...............................................................
(nazwa podmiotu, dla którego dokonano skażenia spirytusu)
z dnia ............. .......... r.
Po sprawdzeniu, że zabezpieczenia na naczyniach
(opakowaniach) ze środkami skażającymi nie są uszkodzone,
pracownicy podmiotu, w którym przeprowadza się skażenie:
- ..................... - ..........................
(imię i nazwisko) (stanowisko służbowe)
- ..................... - ..........................
(imię i nazwisko) (stanowisko służbowe)
w obecności pracownika szczególnego nadzoru podatkowego:
- ..................... - ..........................
(imię i nazwisko) (stanowisko służbowe)
dokonali czynności skażenia spirytusu.
Przed zastosowaniem środek skażający został zbadany w celu
identyfikacji przez ........................ wg orzeczenia
(atestu) nr .................. z dnia ................. .... r.
Do skażenia spirytusu wzięto ..................... dm3 - kg*)
spirytusu o mocy .......... % w 20°C (pogrążenie alkoholomierza
................... w temperaturze pomiaru ................°C),
co stanowi ................... dm3 100%, dodano ...............
dm3 - kg*) środka skażającego ............ o ciężarze właściwym
.............. kg/dm3, co odpowiada ......... dm3 - kg*) środka
skażającego na 100 dm3 100% spirytusu.
Po dodaniu środka skażającego i jego wymieszaniu otrzymano
.............. dm3 - kg*) spirytusu o mocy pozornej (pogrążenie
alkoholomierza) ...................... w temp. .............°C.
Naczynia ze spirytusem skażonym zabezpieczono plombami
urzędowymi oraz plombami podmiotu skażającego*) ...............
............................................................. .
(wymienić ilość i odciski)
Z otrzymanej mieszaniny pobrano próbkę w ilości 0,5 litra -
0,05 litra *), którą zabezpieczono ............................
(podać sposób zabezpieczenia)
do przechowania przez okres 3 miesięcy.
Na spirytus wystawiono dokument przewozu nr .......... z dnia
................ .... r.*)
Niniejszy protokół sporządzono w ............. egzemplarzach.
Podpisy pracowników Podpis pracownika szczególnego
biorących udział nadzoru podatkowego obecnego
w czynnościach skażenia: przy skażeniu:
.............. ............ .............................
*) Niepotrzebne skreślić.
PRZYJĘCIE SPIRYTUSU (PÓŁPRODUKTU) Z ZEWNĄTRZ
Uwagi:
W przypadku odbioru spirytusu skażonego w kolumnie "moc spirytusu" należy podać (moc pozorną) pogrążenie alkoholomierza w spirytusie skażonym w temperaturze pomiaru °C.
W przypadku wysyłki spirytusu skażonego w kolumnie "moc spirytusu" należy podać (moc pozorną) pogrążenie alkoholomierza w spirytusie skażonym w temperaturze pomiaru °C oraz w kolumnach "brutto" i "netto" ilość skażalnika zużytego do skażenia spirytusu według protokołu skażenia.
KSIĘGA KONTROLI
obrotu spirytusem i jego skażenia w ....................
(nazwa podmiotu)
za rok obrachunkowy ......
...............................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
KSIĘGA KONTROLI
przerobu spirytusu na ocet w ....................
(nazwa podmiotu)
za rok obrachunkowy .......
Data | Obroty spirytusem dm3 100% | Obroty denaturatem octowym w dm3 | Obroty zacierem w dm3 | ||||||||||||||||||
Skąd spirytus otrzymano, data i numer dokumentu przewozu | Wysłano wg dokumentu przewozu spirytusu | Przyjęto wg dokumentu sprawdzenia i przyjęcia spirytusu | Nadwyżka | Ubytek drogowy | Pobrano do produkcji | Pozostaje spirytusu | Suma dziennych pozostałości | Użyto do sporządzenia denaturatu octowego | Zawartość w denaturacie octowym | Pobrano denaturatu octowego do sporządzenia zacieru | Pozostaje denaturatu octowego | Użyto do zacieru | |||||||||
razem | ponad normę | w granicach dozwol. | spirytusu w 20°C | wody | octu w przeliczeniu na ocet 10% | ilość otrzymanego denaturatu octowego | alkohol w % obj. | kw. octowy w g/100ml | denaturatu octowego | wody | octu w przelicz. na ocet 10% | ||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
Obroty zacierem w dm3 | Obroty octu luzem w przeliczeniu na ocet 10% w dm3 | Uwagi | |||||||||||||||||
Otrzymano zacieru | Zawartość w zacierze | Pobrano zacieru do produkcji | Przerobiono zacieru | Pozostaje zacieru | Przychód | Rozchód | |||||||||||||
alkohol w % obj. | kw. octowy w g/100ml | z produkcji własnej | inny przychód | razem | sprzedaż octu luzem | do sporządz. denaturatu octowego | do sporządzania zacieru | rozlano octu do butelek | do wyrobu musztardy | inny rozchód | straty i ubytki | razem rozchód | pozostaje octu luzem | ||||||
brutto | netto | ||||||||||||||||||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 |
................................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
KSIĘGA KONTROLI
spirytusu powrotnego w ......................
(nazwa podmiotu)
za rok obrachunkowy .......
Data | Przychód | Rozchód | Pozostaje spirytusu powrotnego | Uwagi | |||||
Data i numer protokołu lub zapisku, w którym stwierdzono ilość otrzymanego spirytusu powrotnego, oraz dokonanego skażenia, jeżeli dodatkowo skażenie przeprowadzono | Ilość spirytusu kg lub dm3 w 20°C | Ilość spirytusu dm3 100% | Na jaki cel zużyto spirytus | Ilość spirytusu kg lub dm3 w 20°C | Ilość spirytusu dm3 100% | Ilość kg lub dm3 w 20°C | Ilość dm3 100% | ||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
...............................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
Księga kontroli
obrotu spirytusami w magazynie ..................
(nazwa podmiotu)
za rok obrachunkowy .....
Lp. | Data | Spirytus ......................... | Spirytus ...................... | Spirytus ...................... | |||||||||
Przychód | Rozchód | Przychód | Rozchód | Przychód | Rozchód | ||||||||
nr dokumentu | ilość dm3 100% | nr dokumentu | ilość dm3 100% | nr dokumentu | ilość dm3 100% | nr dokumentu | ilość dm3 100% | nr dokumentu | ilość dm3 100% | nr dokumentu | ilość dm3 100% | ||
Spirytus ........................... | Spirytus .......................... | Spirytus .......................... | |||||||||
Przychód | Rozchód | Przychód | Rozchód | Przychód | Rozchód | ||||||
nr dokumentu | ilość dm3 100% | nr dokumentu | ilość dm3 100% | nr dokumentu | ilość dm3 100% | nr dokumentu | ilość dm3 100% | nr dokumentu | ilość dm3 100% | nr dokumentu | ilość dm3 100% |
Spirytus ............................ | Spirytus ............................. | Stan ogółem | Suma dziennych | ||||||
Przychód | Rozchód | Przychód | Rozchód | pozostałości | |||||
nr dokumentu | ilość dm3 100% | nr dokumentu | ilość dm3 100% | nr dokumentu | ilość dm3 100% | nr dokumentu | ilość dm3 100% | dm3 100% | dm3100% |
...............................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
Księga kontroli
rektyfikacji i odwadniania spirytusu ...................
(nazwa podmiotu)
za rok obrachunkowy .......
Data | Data | Pobrano z magazynu dm3100% | |||||||||||
i numer | Spirytus surowy |
Zlewki wódek |
Inne spirytusy | Spirytus porektyf | Ogółem | W tym | |||||||
dowodu | ziemniaczany | melasowy | zbożowy | ikacyjny | do odwodnienia | ||||||||
Otrzymano z aparatów rektyfikacyjnych i odwadniających dm3100% | ||||||||||||
Rektyfikaty | Spirytus | |||||||||||
luksusowy | wyborowy | zwykły | odwodniony | |||||||||
ziemniaczany | melasowy | zbożowy | ziemniaczany | melasowy | zbożowy | ziemniaczany | melasowy | zbożowy | ||||
Ubytki dm3100% | Uwagi | |||||||||||
Spirytus porektyfikacyjny | Pośl. gat. | Frakcja propylowo-butylowa | Fuzle | Oleje fuzlowe | Ogółem | Na aparatach rektyfikacyjnych | Na aparatach odwadniających | Fuzli | Ogółem rzeczywiste | Dozwolone | ||
II | III końcowy | |||||||||||
...............................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
Księga kontroli
produkcji i rozlewu wódek w ....................
(nazwa podmiotu)
za rok obrachunkowy........
Data | PRODUKCJA WÓDEK (OBROTY | ||||||||||||||||||
Numery | zużyto spirytusów | pobrano półproduktów | maderyzacja spirytusu | sporządzono półfabrykatów | |||||||||||||||
dowodów | razem | zaprawy | nalewy | morsy | pobrano z maderyzacji | przekazano do maderyzacji | zaprawy | nalewy | morsy | przekazano do magaz. półfabr. | |||||||||
WEWNĘTRZNE) dm3100% | |||||||||||||||||||
sporządzono zestawów wódek | rozlano wódek i przekazano do magazynu wyrobów gotowych | zlewki | spirytusów | ||||||||||||||||
razem | zwrócono do magazynu spirytusu | przekazano do ....... | |||||||||||||||||
POZOSTAŁO W DZIALE PRODUKCJI dm3100% | Uwagi | ||||||||||||||||
zestawów wódek | półfabrykatów | zlewki | inne | ||||||||||||||
razem | razem | razem | |||||||||||||||
................................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
Okres produkcji:
......./.......
Urząd Kontroli Skarbowej
w ......................
ZGŁOSZENIE Nr .........
o zamierzonej produkcji spirytusu
Gorzelnia ............... należąca do ......................
zgłasza, że od dnia ............. do dnia .................:
1) będzie rozpoczynać pracę*) o godz. ..., kończyć o godz. ...,
2) sporządzać po ............. zaciery(ów) na dobę przy .......
dobowej fermentacji i używać na każdy zacier następujących
rodzajów i ilości surowców:**)
Kolejny | Surowce w q | |||||
zacier | ||||||
Lp. | ||||||
Razem |
3) rozpoczynać destylację alkoholu o godz. ......., kończyć o
godz. ........,
4) przekazywać spirytus do magazynu z naczynia pośredniczącego
o godz. ..............,
5) stosować przerwy w produkcji w dniach .....................
...........................................................
Uwagi: ....................................................
...........................................................
...........................................................
...........................................................
...........................................................
______
*) Rozpałka pod kotłem.
**) Podać ilości surowców przeciętnie stosowanych do
sporządzania poszczególnych zacierów, a ewentualne
dodatkowe informacje - w uwagach.
Sporządził:
......................
(nazwisko i imię)
...........................
...........................
(pieczęć, data i podpis)
...............................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
Księga kontroli
produkcji i rozchodu spirytusu w gorzelni
rolniczej w ....................
(nazwa podmiotu)
za rok obrachunkowy .......
Data | Zużycie surowców | Zacier | ||||||||||||
zboże do produkcji słodu (rodzaj) q | słodu do zacieru kg | enzymy (rodzaj) | ziemniaki | inne surowce (rodzaj) q | w kadzi zacierowej | odfermentowany | ||||||||
ilość q | % skrobi | ilość dm3 | temp. °C | ekstrakt pozorny % wag. | kwasowość pH lub °Dlb | przepompowano do kadzi nr | nr kadzi | |||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
Magazyn spirytusu | UWAGI | |||||||||
Otrzymano wywaru | końcowe wskazania licznika urządzenia pomiarowego | dzienny uzysk spirytusu dm3 | rozchody | zapas spirytusu | ubytki spirytusu opodatkowane dm3100% | |||||
ekstrakt pozorny % wag. | kwasowość pH lub °Dlb |
ilość hl |
nr dokumentu przewozu lub według innego dokumentu | spirytusu dm3 w 20°C | spirytusu dm3100% | w magazynie (stan rzeczywisty po nalewie + rubr. 20) dm3 | ||||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
...............................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
KSIĘGA REWIZYJNA MAGAZYNU SPIRYTUSU
gorzelni rolniczej w ..........................
(nazwa podmiotu)
za rok obrachunkowy ......
Data badania stanu zapasów | Zbiornik | Moc spirytusu | Stwierdzona ilość spirytusu | Poprawka dm3 / 100 dm3 (tabl.) | Ilość spirytusu dm3 w 20 °C | Ilość spirytusu dm3 100% | |||||
spirytusu | nr lub numery beczek | pojemność dm3 | pogrążenie alkoholomierza | w temp. °C | % w 20°C | odczyt ze skali mm | dm3 | w temp. °C | netto | ||
brutto | tara | ||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
...............................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
Protokół nr .... .....
nalewu spirytusu do naczyń służących do transportu
gorzelni rolniczej .................. woj. .................
dnia ............. ..... r.
Pracownicy szczególnego nadzoru podatkowego: .................
.................
w obecności przedstawiciela podmiotu .................
- sprawdzili stan: aparatury i urządzeń gorzelni, naczyń
służących do transportu, magazynu i zbiornika(ów)
magazynowego(ych) oraz nałożonych na nich urzędowych
zabezpieczeń (plomb) i ustalili:
.............................................................
.............................................................
- sprawdzili zapas spirytusu w magazynie przed i po wydaniu
(dane w pkt 1)
- nadzorowali napełnianie spirytusem ..........................
(wyniki w pkt 2)
- zabezpieczyli naczynia służące do transportu oraz zbiornik(i)
i magazyn spirytusu plombami o znakach:
.............................................................
- odnotowali zmianę plomb w spisie zabezpieczeń urzędowych.
Moc spirytusu ustalono alkoholomierzem nr .....................
Uwagi kontrolujących i wyjaśnienia przedstawiciela podmiotu
(podać adresata i odbiorcę spirytusu): ........................
...............................................................
...............................................................
...............................................................
1. Zapas spirytusu w magazynie
Nr zbiornika | Moc spirytusu | Ilość | W | Poprawka | Ilość | Ilość | ||
pogrąż. alkoholomierza | w temp. °C |
% w 20°C |
spirytusu dm3 |
temp. °C |
dm3/ 100 dm3 (tabl.) | spirytusu dm3 w 20°C | spirytusu dm3100% | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
A | Przed wydaniem | |||||||
Razem | ||||||||
B | Po wydaniu | |||||||
Razem | ||||||||
Różnica (A - B) - ilość wydana |
2. Napełnianie spirytusem naczyń służących do transportu
(beczki, autocysterny, inne*))
Nr dokumentu przewozu | Rodzaj naczyń (beczki, autocysterny, inne*)) | Ustalenie ilości spirytusu | Oznaczanie mocy spirytusu | Objętość spirytusu dm3 w 20°C | Ilość spirytusu dm3100% | |||||
ilość naczyń | łączna waga naczyń w kg | |||||||||
nr komory autocysterny | brutto | tara | netto | pogrąż. alkoholomierza | w temp. °C | % w 20°C | ||||
zmierzona objętość spirytusu dm3 | w temp. °C | poprawka dm3/ 100 dm3 (tabl.) | ||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
Razem |
Moc średnia (rubr. 11 : 10 x 100) |
3. Sprawdzenie ustaleń między pomiarem spirytusu w magazynie a
napełnieniem naczyń służących do transportu
Poz. | Wyszczególnienie | Ilość spirytusu dm3 w 20°C | Ilość spirytusu dm3100% |
1 | Zapas spirytusu w magazynie przed wydaniem (pkt 1 poz. 8A i 9A) | ||
2 |
Otrzymano z odpędu stan końcowy urządzenia pomiarowego ....................... |
||
podczas nalewu stan początkowy urządz. pomiarowego ....................... | |||
Spirytus o średniej mocy ...........................% (pkt 2) | |||
3 | Razem (poz. 1 + 2) | ||
4 | Zapas w magazynie po wydaniu (pkt 1 poz. 8B i 9B) | ||
5 | Różnica (poz. 3-4) | ||
6 | W napełnionych naczyniach ustalono spirytusu (pkt 2 poz. 10 i 11) | ||
7 | Wg pomiarów w magazynie ilość spirytusu jest większa (+) lub mniejsza (-) niż w naczyniach transportowych (poz. 5-6) |
Protokół sporządzono w dwóch egzemplarzach, z których jeden
pozostawiono w gorzelni.
Do protokołu nie wniesiono uwag / wniesiono następujące
uwagi *):
..............................................................
..............................................................
..............................................................
*) Niepotrzebne skreślić.
Podpisy i pieczęcie:
........................... .............................
(przedstawiciel podmiotu) .............................
(pracownicy szczególnego
nadzoru podatkowego)
Księga kontroli
przychodu i rozchodu piwa w ........................
(nazwa podmiotu)
za rok obrachunkowy ..............
...............................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
Metryczka nastawu nr ...... pojemnik nr ......
z dnia ................ ......... r.
Rodzaj .............. Grupa .................
Nr dowodu | Materiały (moszcze) | Nastaw | Ekstr. | Wyliczenia | ||
kg | litrów | % | kg | na 1.000 l | ||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Cukier | ||||||
Miód pszczeli | ||||||
Drożdże (masa) | ||||||
Kwasek | ||||||
Fosforan amonu | ||||||
Woda | ||||||
Razem - nastaw wyjściowy | ||||||
Zużyte materiały dodatkowe | ||||||
Ubytek (osad) | ||||||
Obciąg do leżakowania |
Leżakownia przyjęła | ||||
data | nr pojemn. | litrów | t °C | ekstr. |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
.................................
(podpis przedstawiciela podmiotu)
Kontrola fermentacji | |||||||||||
data | nr analizy | t°C | ekstr. |
alk. % obj. |
kwas. ogólna | kwas. lotna | ekstr. rzecz. | SO2 | ekstr. wyjściowy | uwagi | |
wolny | ogólny | ||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
Uwagi:
Nastaw rozdysponowano - patrz metryczka nastawu nr .........
Nastaw połączono - patrz metryczka nastawu nr .........
............................... Data .......... r.
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
Karta kupażu lub wytwarzania wyrobu winiarskiego albo napoju alkoholowego*) nr .....
Rodzaj ....... Typ ...... Pojemnik nr ...........
Nr poj. | Materiały zużyte | Ilość | Analiza | Skład chemiczny | Uwagi | |||||
kg | litrów | data | nr | alk. % obj. | kwas. og. | kwas. lot. | ekstr. całk. | |||
Razem (analiza) | ||||||||||
Wyciąg ziołowy | ||||||||||
Karmel | ||||||||||
Cukier | ||||||||||
Kwas | ||||||||||
Spirytus | ||||||||||
Inne | ||||||||||
Razem (analiza) | ||||||||||
Ubytki technologiczne | ||||||||||
Ilość skupażowana |
..................................
(podpis przedstawiciela podmiotu)
Lp. | Data | Nr dowodu | Przekazano do | Stan litrów | Potwierdzenie przyjęcia | |||
miejsce | nr poj. | rozchód litrów | ubytki techn. | |||||
______
*) Niepotrzebne skreślić.
................................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
Księga kontroli
rozlewu wyrobów winiarskich ..................
(nazwa podmiotu)
za rok obrachunkowy ........
Data | Nr zmiany | Przychód | Rozchód | ||||||||||||||||
z kupażowni lub leżakowni | zwroty z | przekazano do magazynu | razem rozchód | Stan | |||||||||||||||
nr dow. | litrów | nr | prod. | mag. | razem | nr | butelki o pojemności | inne opakowania | razem | ubytki | |||||||||
dow. | litrów | litrów | litrów | dow. | 0,7 l szt. | 0,75 l szt. | 1,0 l szt. | ... l szt. | .... l szt. | ....l szt. | .... l szt. | litrów | litrów | litrów | litrów | ||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
................................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
RAPORT DZIENNY WPŁAT, WYPŁAT I REZULTATÓW GIER W KASYNIE GRY
w ................................
(miejscowość, ulica, numer)
Data: .......................
Lp. | Rodzaj gry |
Wpłaty (z tytułu wymiany żetonów i kredytowania automatów) |
Suma |
Różnica (5-6) |
Korekta wypłat | Napiwki | Stan wygranej zakumulowanej na zakończenie dnia | Uwagi | |||
w kasie | na stołach i do automatów | wpłat (3+4) | wypłat (za zwrócone żetony i wygranych na automatach) | (żetony i vouchery wyniesione/ przyniesione) | wyszczególnienie | kwota | |||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
Gry cylindryczne | |||||||||||
Gry w karty | |||||||||||
Gry w kości | |||||||||||
Gry na automatach | |||||||||||
Wynik dzienny kasyna |
Wynik dzienny kasyna
................. ............. ............................
(główny kasjer) (kierownik) (pracownik szczególnego
nadzoru podatkowego)
..............................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
KSIĘGA KONTROLI
obrotu żetonami i pieniądzem gotówkowym w kasynie
gry w ............................
(miejscowość, ulica, numer)
za rok .....
Lp. | Data | Bilans żetonów do gier na stołach w zł | Bilans żetonów do gier na automatach w zł |
Wynik dzienny kasyna w zł |
Uwagi | |||
niedobór | nadwyżka | niedobór | nadwyżka | wygrana | przegrana | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
...............................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
RAPORT DZIENNY WPŁAT, WYPŁAT I REZULTATÓW GIER W SALONIE GIER NA AUTOMATACH
w .........................................
(miejscowość, ulica, numer)
Data: .............
Lp. | Automat nr |
Wpłaty (kwoty: wrzucone do automatu, uzyskane z wymiany żetonów do gry, kredytów) |
Wypłaty (wygrane uczestników gier) |
Różnica (3-4) |
Stan wygranej zakumulowanej na zakończenie dnia | Uwagi | |
wyszczególnienie | kwota w złotych | ||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Suma | *) |
................ ............. .......................
(główny kasjer) (kierownik) (pracownik szczególnego
nadzoru podatkowego)
*) Podsumowanie kolumny 5 stanowi wynik dzienny salonu gier na automatach; wynik ten należy wpisać do księgi kontroli kolumna 5 lub 6 załącznika nr 24.
................................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
KSIĘGA KONTROLI
obrotu żetonami i pieniądzem gotówkowym w salonie gier na
automatach w ..................................
(miejscowość, ulica, numer)
za rok .... .
Lp. | Data | Bilans żetonów ogółem w zł | Wynik dzienny salonu w zł | Uwagi | ||
niedobór | nadwyżka | wygrana | przegrana | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
................................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
SPIS ZABEZPIECZEŃ URZĘDOWYCH
w ..................................
(nazwa podmiotu)
Lp. | Miejsce nałożenia zabezpieczeń urzędowych | Nałożenie | Zdjęcie | Nałożenie | Zdjęcie | ||||||||||||
data | ilość plomb | znaki odcisków |
podpisy pracown. 1. sznp * 2. podmiotu |
data | ilość plomb | znaki odcisków |
podpisy pracown. 1. sznp * 2. podmiotu |
data | ilość plomb | znaki odcisków |
podpisy pracown. 1. sznp * 2. podmiotu |
data | ilość plomb | znaki odcisków |
podpisy pracown. 1. sznp * 2. podmiotu |
||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
* szczególnego nadzoru podatkowego.
ZGŁOSZENIE
rozpoczęcia/wznowienia* działalności podlegającej szczególnemu nadzorowi podatkowemu
................................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
PROTOKÓŁ
badania stanu technicznego aparatu destylacyjnego gorzelni
rolniczej w ..................................................,
województwo ................, dokonanego w dniu ............ r.
przez pracowników szczególnego nadzoru podatkowego ............
...............................................................
w obecności przedstawiciela podmiotu ..........................
Stwierdzono, że aparat destylacyjny jest przygotowany do pracy
(tak /nie)*): jednokolumnowy, dwukolumnowy*) ..................
...............................................................
Szczegółowy opis aparatury podany jest w aktach
weryfikacyjnych. Od tego czasu w stanie aparatury nie zaszły
zmiany - stwierdzono następujące zmiany*) .....................
...............................................................
...............................................................
Ponadto stwierdzono następujące odchylenia od obowiązujących
przepisów:
...............................................................
...............................................................
...............................................................
Po dokonaniu oględzin aparat destylacyjny połączono z
urządzeniem do określania mocy i temperatury (stągwią) i
urządzeniem pomiarowym oraz nałożono urzędowe zabezpieczenia,
które odnotowano w spisie zabezpieczeń urzędowych.
Protokół niniejszy sporządzono w dwóch egzemplarzach, które
dołączono do akt urzędowego sprawdzenia gorzelni.
Przedstawiciel podmiotu: Pracownicy szczególnego nadzoru
podatkowego:
......................... ...............................
(podpis) (podpisy)
______
*) Niepotrzebne skreślić.
...............................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
RAPORT MIESIĘCZNY PRZYCHODÓW
w miesiącu .............. rok ........
w punkcie ............................
(miejscowość, ulica, numer)
Data: .................
Lp. |
Automat nr (nr rejestracji) |
Wpłaty (kwoty: wrzucone do automatu, uzyskane z wymiany żetonów do gry, kredytów) |
Wypłaty (wygrane uczestników gier) |
Przychód (3-4) |
Wskazanie licznika wpłat na koniec miesiąca |
Wskazanie licznika wypłat na koniec miesiąca |
Uwagi |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Suma | X | X | X |
..................................
(podpis przedstawiciela podmiotu)
...............................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
INFORMACJA O OSIĄGNIĘTYCH PRZYCHODACH
na obszarze województwa .......... w miesiącu ....... rok .....
...............................................................
(nazwa podmiotu i adres siedziby)
Lp. |
Adres punktu urządzania gier na automatach o niskich wygranych |
Liczba eksplatowanych automatów do gier |
Przychód | Uwagi |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Suma | X |
Data wypełnienia dokumentu:
........................... ..................................
(podpis przedstawiciela podmiotu)
...............................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
KSIĘGA KONTROLI EKSPLOATACJI AUTOMATU DO GIER
..............................................................
(cechy identyfikacyjne automatu, data i nr rejestracji)
Data zdarzenia | Rodzaj zdarzenia (opis) *) | Wskazania liczników przed zdarzeniem | Wskazania liczników po zdarzeniu | Podpisy i pieczęcie osób uprawnionych |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
*) W szczególności: rozpoczęcie eksploatacji automatu, zmiana miejsca lokalizacji automatu, awaria automatu, ponowne włączenie automatu do eksploatacji, zmiana wartości stawek, zmiana wskaźnika wypłacalności wygranych, zmiana maksymalnej wartości wygranej, zerowanie liczników, uszkodzenia i nałożenia wymaganych plomb zabezpieczających.
500 zł zarobi członek obwodowej komisji wyborczej w wyborach Prezydenta RP, 600 zł - zastępca przewodniczącego, a 700 zł przewodniczący komisji wyborczej – wynika z uchwały Państwowej Komisji Wyborczej. Jeżeli odbędzie się ponownie głosowanie, zryczałtowana dieta wyniesie 75 proc. wysokości diety w pierwszej turze. Termin zgłaszania kandydatów na członków obwodowych komisji wyborczych mija 18 kwietnia
Robert Horbaczewski 20.01.20251 stycznia 2025 r. weszły w życie liczne zmiany podatkowe, m.in. nowe definicje budynku i budowli w podatku od nieruchomości, JPK CIT, globalny podatek wyrównawczy, PIT kasowy, zwolnienie z VAT dla małych firm w innych krajach UE. Dla przedsiębiorców oznacza to często nowe obowiązki sprawozdawcze i zmiany w systemach finansowo-księgowych. Firmy muszą też co do zasady przeprowadzić weryfikację nieruchomości pod kątem nowych przepisów.
Monika Pogroszewska 02.01.2025W 2025 roku minimalne wynagrodzenie za pracę wzrośnie tylko raz. Obniżeniu ulegnie natomiast minimalna podstawa wymiaru składki zdrowotnej płaconej przez przedsiębiorców. Grozi nam za to podwyżka podatku od nieruchomości. Wzrosną wynagrodzenia nauczycieli, a prawnicy zaczną lepiej zarabiać na urzędówkach. Wchodzą w życie zmiany dotyczące segregacji odpadów i e-doręczeń. To jednak nie koniec zmian, jakie czekają nas w Nowym Roku.
Renata Krupa-Dąbrowska 31.12.20241 stycznia 2025 r. zacznie obowiązywać nowa Polska Klasyfikacja Działalności – PKD 2025. Jej ostateczny kształt poznaliśmy dopiero w tygodniu przedświątecznym, gdy opracowywany od miesięcy projekt został przekazany do podpisu premiera. Chociaż jeszcze przez dwa lata równolegle obowiązywać będzie stara PKD 2007, niektórzy już dziś powinni zainteresować się zmianami.
Tomasz Ciechoński 31.12.2024Dodatek dopełniający do renty socjalnej dla niektórych osób z niepełnosprawnościami, nowa grupa uprawniona do świadczenia wspierającego i koniec przedłużonych orzeczeń o niepełnosprawności w marcu - to tylko niektóre ważniejsze zmiany w prawie, które czekają osoby z niepełnosprawnościami w 2025 roku. Drugą część zmian opublikowaliśmy 31 grudnia.
Beata Dązbłaż 28.12.2024Prezydent Andrzej Duda powiedział w czwartek, że ubolewa, że w sprawie ustawy o Wigilii wolnej od pracy nie przeprowadzono wcześniej konsultacji z prawdziwego zdarzenia. Jak dodał, jego stosunek do ustawy "uległ niejakiemu zawieszeniu". Wyraził ubolewanie nad tym, że pomimo wprowadzenia wolnej Wigilii, trzy niedziele poprzedzające święto mają być dniami pracującymi. Ustawa czeka na podpis prezydenta.
kk/pap 12.12.2024Identyfikator: | Dz.U.2002.136.1147 |
Rodzaj: | Rozporządzenie |
Tytuł: | Wykonywanie szczególnego nadzoru podatkowego. |
Data aktu: | 22/07/2002 |
Data ogłoszenia: | 28/08/2002 |
Data wejścia w życie: | 28/09/2002 |