(2016/C 269/05)(Dz.U.UE C z dnia 23 lipca 2016 r.)
RADA UNII EUROPEJSKIEJ,
1 Dz.U. L 34 z 5.2.2002, s. 13.
2 5427/06 [COM(2005) 684 final] oraz 8493/10 [COM(2010) 141 final].
3 Dz.U. C 151 z 3.7.2009, s. 1.
4 COM(2012) 658 i COM(2014) 371.
5 9637/08.
6 Dz.U. C 302 z 12.12.2009 s. 10.
7 Dz.U. C 211 z 18.7.2012, s. 2.
8 Dz.U. C 438 z 6.12.2014, s. 7.
9 P7_TA(2011)0238.
10 P7_TA(2011)0473.
11 2012/2041 (INI).
12 2014/2207(INI).
13 COM(2001) 333 final, część I.
14 16939/11 [COM(2011) 748].
16 CAC 39-CL2015/21.
18 Dz.U. L 293 z 5.11.2013, s. 1.
19 Dz.U. L 268 z 18.10.2003, s. 29.
20 Dz.U. L 303 z 14.11.2013, s. 26.
21 Dz.U. C 299 z 11.9.2015, s. 7.
23 Komunikat Komisji w sprawie zasady ostrożności (COM(2000) 1 final z dnia 2 lutego 2000 r.).
29 Zob. pkt 18.
30 Dyrekcja ds. Audytów i Analiz w Zakresie Zdrowia i Żywności Dyrekcji Generalnej ds. Zdrowia i Bezpieczeństwa Żywności w Komisji Europejskiej, wcześniej "Biuro ds. Żywności i Weterynarii".
31 Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/429 z dnia 9 marca 2016 r. w sprawie przenośnych chorób zwierząt oraz zmieniające i uchylające niektóre akty w dziedzinie zdrowia zwierząt ("Prawo o zdrowiu zwierząt") (Dz.U. L 84 z 31.3.2016, s. 1).
32 Zob. także pkt 15.