Zarabia się głównie na dość wysokiej marży - produkty zużywane do zrobienia kanapki to mniej więcej jedna czwarta jej ceny.
- W dobrym miesiącu zarabiam 8 tys. złotych miesięcznie. Słyszałem, że są tacy , którzy wyciągają nawet 10 czy 12 tys. Zysk sprzedawcy zależy od tego czy zdobył zaufanie klientów. Na jakim terenie działa, czy ma konkurencję. Kiedy otwierane są nowe biurowce, to czasem można trafić na żyłę złota będąc, przez pewien czas, jedynym sprzedawcą w okolicy. - mówi jeden z warszawskich sprzedawców.
Przychody firm zajmujących się cateringiem stale rosną - w 2015 roku Ślimak – jedna z wiodących firm w Warszawie osiągnęła 15,5 miliona, o 6 mln więcej niż rok wcześniej. Więcej>>
Dowiedz się więcej z książki | |
Akta cywilne dla aplikantów
|