KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,
uwzględniając rozporządzenie Rady (WE) nr 1255/1999 z dnia 17 maja 1999 r. w sprawie wspólnej organizacji rynku mleka i przetworów mlecznych(1), w szczególności jego art. 10 lit. b),
a także mając na uwadze, co następuje:
(1) Artykuł 6 ust. 1 rozporządzenia Komisji (WE) nr 2659/94(2) ustanawia kwoty pomocy w odniesieniu do prywatnego składowania serów Grana padano, Parmigiano- Reggiano i Provolone. Biorąc pod uwagę dostępne środki finansowe, w ogólnej kwocie pomocy należy odzwierciedlić zmiany kosztów składowania i prognozy dotyczące cen rynkowych. Jednocześnie rozróżnianie składowej pomocy nie wydaje się właściwe.
(2) Należy zatem odpowiednio zmienić rozporządzenie (WE) nr 2659/94.
(3) Środki przewidziane w niniejszym rozporządzeniu są zgodne z opinią Komitetu Zarządzającego ds. Mleka i Przetworów Mlecznych,
PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:
Niniejsze rozporządzenie wiąże w całości i jest bezpośrednio stosowane we wszystkich państwach członkowskich.Sporządzono w Brukseli, dnia 30 maja 2007 r.
|
W imieniu Komisji |
|
Mariann FISCHER BOEL |
|
Członek Komisji |
______
(1) Dz.U. L 160 z 26.6.1999, str. 48. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 1913/2005 (Dz.U. L 307 z 25.11.2005, str. 2).
(2) Dz.U. L 284 z 1.11.1994, str. 26. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 735/2006 (Dz.U. L 129 z 17.5.2006, str. 9).