WSPÓLNY KOMITET EOG,uwzględniając Porozumienie o Europejskim Obszarze Gospodarczym, dostosowane Protokołem dostosowującym Porozumienie o Europejskim Obszarze Gospodarczym, zwane dalej Porozumieniem, w szczególności jego art. 98,
a także mając na uwadze, co następuje:
(1) Załącznik II do Porozumienia został zmieniony decyzją Wspólnego Komitetu EOG nr 64/2001 z dnia 19 czerwca 2001 r.(1)
(2) Dyrektywę 96/83/WE Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 19 grudnia 1996 r. zmieniającą dyrektywę 94/35/WE w sprawie substancji słodzących używanych w środkach spożywczych(2), sprostowaną w Dz.U. L 104 z 22.4.1997, str. 39, należy włączyć do Porozumienia.
(3) Dyrektywę 96/85/WE Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 19 grudnia 1996 r. zmieniającą dyrektywę 95/2/WE w sprawie dodatków do żywności innych niż barwniki i substancje słodzące(3), należy włączyć do Porozumienia.
(4) Dyrektywę 98/72/WE Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 15 października 1998 r. zmieniająca dyrektywę 95/2/WE w sprawie dodatków do żywności innych niż barwniki i substancje słodzące(4), sprostowaną w Dz.U. L 307 z 17.11.1998, str. 30, należy włączyć do Porozumienia,
PRZYJMUJE NINIEJSZĄ DECYZJĘ:
Sporządzono w Brukseli, dnia 28 września 2001 r.
|
W imieniu Wspólnego Komitetu EOG |
|
E. BULL |
|
Przewodniczący |
______
(1) Dz.U. L 238 z 6.9.2001, str. 8.
(2) Dz.U. L 48 z 19.2.1997, str. 16.
(3) Dz.U. L 86 z 28.3.1997, str. 4.
(4) Dz.U. L 295 z 4.11.1998, str. 18.
(*) Nie wskazano wymogów konstytucyjnych.