(2016/C 418/02)(Dz.U.UE C z dnia 12 listopada 2016 r.)
Zgodnie z wynikami przeprowadzonej oceny Stały Komitet ds. Łańcucha Żywnościowego i Zdrowia Zwierząt 1 uzgodnił publikację tytułów i adresów publikacyjnych następujących wspólnotowych wytycznych dobrej praktyki na podstawie art. 22 rozporządzenia (WE) nr 183/2005 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 12 stycznia 2005 r. ustanawiającego wymagania dotyczące higieny pasz 2 :
Tytuł: Wspólnotowe wytyczne dobrej praktyki dla unijnego sektora produkcji mieszanek paszowych i premiksów dla zwierząt, od których lub z których pozyskuje się żywność
Autor: FEFAC - Fédération Européenne des Fabricants d'Aliments Composés (Europäischer Verband der Mischfutterindustrie/European Feed Manufacturers' Federation - Europejska Federacja Producentów Mieszanek Paszowych)
Adres publikacyjny: Wersja 1.2, listopad 2014 r.
http://ec.europa.eu/food/safety/animal-feed/feed-hygiene/guides-good-practice/index_en.htm
Tytuł: Europejskie wytyczne dobrej praktyki dotyczące przemysłowej produkcji bezpiecznych materiałów paszowych
Autor:
Adres publikacyjny: Wersja 3.1, listopad 2014 r.
Sektorowe dokumenty referencyjne:
http://ec.europa.eu/food/safety/animal-feed/feed-hygiene/guides-good-practice/index_en.htm
Tytuł: Europejskie wytyczne dobrej praktyki higienicznej dotyczące gromadzenia, przechowywania i transportu zbóż, nasion roślin oleistych, roślin wysokobiałkowych, innych produktów roślinnych i produktów z nich uzyskiwanych oraz dotyczące handlu tymi produktami
Autor:
Adres publikacyjny: Wersja 2.2, lipiec 2015 r.
http://ec.europa.eu/food/safety/animal-feed/feed-hygiene/guides-good-practice/index_en.htm