Sprostowanie do publikacji wniosku zgodnie z art. 6 ust. 2 rozporządzenia Rady (WE) nr 510/2006 w sprawie ochrony oznaczeń geograficznych i nazw pochodzenia produktów rolnych i środków spożywczych(Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej C 157 z dnia 10 lipca 2009 r.)
(2010/C 101/11)
(Dz.U.UE C z dnia 20 kwietnia 2010 r.)
Strona 14, pkt 3.2, akapit trzeci:
zamiast: "Barwa mąki musi być większa lub równa 75. Chodzi tu o pomiar barwy mąki w skali od 0 do 100 (im niższa wartość L (1) tym ciemniejsza mąka). Mąka z bretońskiej gryki ma intensywną barwę.",
powinno być: "Barwa mąki jest większa lub równa 75 i niższa lub równa 90. Chodzi tu o pomiar barwy mąki w skali od 0 do 100 (im niższa wartość L (1), tym ciemniejsza mąka). Mąka z bretońskiej gryki ma intensywną barwę w porównaniu z mąką pochodzącą z innych regionów produkcji.".
Strona 16, pkt 5.2, ostatni akapit:
zamiast: "Produkt ten jest podstawowym składnikiem diety miejscowej ludności, gdyż mąka z bretońskiej gryki jest spożywana w naleśnikach i plackach.",
powinno być: "Produkt ten był podstawowym składnikiem diety miejscowej ludności, gdyż mąka z bretońskiej gryki była spożywana w naleśnikach i plackach.".
Strona 17, "Odesłanie do publikacji specyfikacji":
zamiast: "http://www.inao.gouv.fr/repository/editeur/pdf/IGP2008/cdchFarinedeBleNoirdeBretagnesept2008.pdf",
powinno być: "https://www.inao.gouv.fr/fichier/CDCIGPFarinedeBleNoirdeBretagne.pdf".