(1) Port nie jest punktem kontroli granicznej UE. (2) Dozwolone są wszystkie wyładunki produktów rybołówstwa ze statków pływających pod banderą Norwegii, Islandii, Andory i Wysp Owczych.
(3) Nie zezwala się na wyładunek ponad 10 ton śledzia złowionego na obszarach poza Morzem Bałtyckim, makreli i ostroboka.
(4) Nie zezwala się na wyładunek mrożonych ryb ze statków innych niż statki pływające pod banderą Norwegii, Islandii, Andory i Wysp Owczych, jeśli oznaczono przypisem (1) (port nie jest punktem kontroli granicznej UE).
(5) Akceptowane wyłącznie wyładunki ze statków rybackich o długości powyżej 59 m lub o minimalnej pojemności 1200 BT.
(6) Tylko w odniesieniu do statków rybackich ze Zjednoczonego Królestwa do prac konserwacyjnych i po zatwierdzeniu przez NVWA. Kontrola bezpośrednia ładowni musi odbywać się w dowolnym dniu od poniedziałku do piątku w godz. 8:00-17:00 w porcie nieoznaczonym przypisem (5) ani (6).
(7) Akceptowane wyłącznie wyładunki ze statków Irlandii Północnej zarejestrowanych w Zjednoczonym Królestwie
(8) Akceptowane wyłącznie wyładunki świeżych gatunków nieobjętych TAC ze statków o długości całkowitej poniżej 18 m od poniedziałku do piątku w godz. 14.00-20.00.
(9) Akceptowane wyłącznie wyładunki wszystkich gatunków dennych (świeżych i mrożonych) ze statków o długości całkowitej poniżej 26 m w godz. 10.00-22.00 od poniedziałku do piątku
(10) Akceptowane wyłącznie wyładunki żywych małży objętych wyłączeniem z unijnego rozporządzenia w sprawie połowów NNN ze statków o długości całkowitej poniżej 18 m we wtorki i w środy w godz. 14.00-20.00 w lutym, marcu, październiku, listopadzie i grudniu
(11) Akceptowane wyłącznie wyładunki żywych małży objętych wyłączeniem z unijnego rozporządzenia w sprawie połowów NNN ze statków o długości całkowitej poniżej 18 m od poniedziałku do piątku w godz. 10.00-20.00 i w soboty w godz. 09.00-17.00.
(12) Akceptowane wyłącznie wyładunki świeżych gatunków nieobjętych TAC ze statków o długości całkowitej poniżej 18 m od poniedziałku do piątku w godz. 10.00-20.00 i w soboty w godz. 09.00-17.00.
(13) Zezwala się na operacje wyładunku i przeładunku świeżych produktów rybołówstwa oraz na dostęp do usług portowych.
(14) Nie zezwala się na prowadzenie operacji wyładunku i przeładunku mrożonych produktów rybołówstwa ze statków innych niż statki pływające pod banderą Wysp Owczych, Islandii i Norwegii.
(15) Dozwolony jedynie dostęp do usług portowych i wyładunek ryb.
(16) Dozwolony jest jedynie dostęp do usług portowych.
(17) Wszystkie prezentacje dopuszczalne w punktach kontroli innych niż graniczne. Ryby mrożone mogą jednak być wyładowywane wyłącznie przez statki rybackie zarejestrowane w Irlandii Północnej, Norwegii, Islandii lub Wyspach Owczych.
|